Per-Willy Amundsen
 svarer 
Bjørn Arild Gram

Kan forsvarsministeren opplyse om når levetidsforlengelsen av Bell 412-helikoptrene starter?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 1543 (2023-2024)

Kan forsvarsministeren opplyse om når levetidsforlengelsen av Bell 412-helikoptrene starter, hvor lang tid det anslås at levetidsforlengelsen vil ta og om fordelingen av helikoptrene vil skje før eller etter levetidsforlengelsen?

Spørsmålsstiller er svært interessert i å vite hvordan fremtidig fordeling av levetidsforlengede Bell 412 vil se ut, hvor stor andel som vil plasseres i Troms, men også hvor arbeidet med levetidsforlengelsen vil finne sted.

Svar fra onsdag 20. mars 2024

I tråd med regjeringens beslutning våren 2023 gjennomføres det nå et forprosjekt for oppgradering av Bell 412. Detaljer knyttet til når oppgraderingen kan påbegynnes, hvor lang tid det vil ta å gjennomføre den, og hvordan fordelingen av helikopter vil være i etterkant av en oppgradering, er grunnlag for avklaring gjennom forprosjektet. En anbefaling fra Forsvaret er forventet før sommeren.


E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00