Innføringen av Helseplattformen stykkes opp
Innføringen av Helseplattformen ved sykehusene i Midt-Norge stykkes opp. - Vi er klar over at det har vært krevende å være det første helseforetaket til å innføre Helseplattformen, og at dette er blitt mer krevende enn først antatt, sier styreleder i Hele Midt-Norge RHF, Odd Inge Mjøen.
Nora Didriksen
Journalist- Intensjonen med å sette tydelige endepunkt for nødvendig utbedring av løsningen ved St. Olavs hospital er å skape forutsigbarhet og tydeligere styring. Det er satt inn betydelige ressurser i dette arbeidet nå, men det skjer innenfor den rammen vi har satt for sykehusenes hovedprosjekt, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge RHF.
Helseforetaket melder i en pressemelding at innføringen av Helseplattformen stykkes opp.
Økt risiko for pasienter
Helsetilsynet konkluderer i en midlertidig rapport at innføringen av Helseplattformen har ført til økt risiko for pasienter i regionen, det melder St. Olavs Hospital i en pressemelding.
– Jeg er fornøyd med at tilsynet har identifisert de samme områdene som kritiske, som ledere og ansatte på St. Olav har gjort. Det betyr at vi har en samstemt opplevelse av situasjonen, og understreker viktigheten av at forbedringer og rettinger skjer så raskt som mulig, sier direktør ved St. Olavs hospital, Grethe Aasved.
Rapporten beskriver faktiske forhold ved låst journal ved samtidig bruk, manglende kontroll på ventelister, henvisninger, meldinger til eksterne og legemiddeladministrasjon.
Tilsynet poengterer at innføringen av Helseplattformen har satt St. Olavs hospital i en krevende posisjon. Styret i Helse Midt-Norge har vedtatt å kompensere St. Olavs hospital med 90 millioner for de ekstrakostnadene som er påløpt.