Anne Kristine Linnestad
svarer
Karianne O. Tung

Kan statsråden redegjøre for statusen for hvert enkelt tiltak i den nasjonale strategien for kunstig intelligens som ble lansert i 2020 av Solberg-regjeringen?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2899 (2023-2024)

Kan statsråden redegjøre for statusen for hvert enkelt tiltak i den nasjonale strategien for kunstig intelligens som ble lansert i 2020 av Solberg-regjeringen? Det ønskes en liste der alle 51 tiltak er omtalt.
16. september besvarte statsråden spørsmål nr. 2768, og ordlyden i spørsmålet var følgende «Kan statsråden gi en status for de ulike tiltakene i Nasjonal strategi for kunstig intelligens, fremlagt av Solberg-regjeringen, herunder en oversikt over hvordan regjeringen planlegger å følge opp tiltakene videre?». Svaret fra statsråden var generelt og viste ikke til status på hvert enkelt av tiltakene som lå i den nasjonale strategien for kunstig intelligens som ble lansert i 2020.

Svar fra tirsdag 1. oktober 2024

Jeg viser til vedlagte oversikt over status i tiltakene i Nasjonal strategi for kunstig intelligens fra 2020. Som oversikten viser, er 49 av 51 tiltak fulgt opp eller arbeidet pågår, 1 tiltak er stoppet og 1 tiltak er ikke startet.

Vedlegg i pdf-format.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024