Geir Jørgensen
svarer
Trygve Slagsvold Vedum

Vil regjeringen videreføre ordningen med fastprisavtaler på strøm som kan inngås i kommende år?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2678 (2023-2024)

Vil regjeringen videreføre ordningen med fastprisavtaler på strøm som kan inngås i kommende år?
Næringslivet har de siste årene vært under press fra mange kanter, hvor strømpris som fast kostnad, har hatt særlig negative utslag. Fastprisavtaler har vært en god ordning slik at bedrifter kan sikre seg forutsigbare forhold knyttet til kostnadsbildet, noe som der igjen er viktig for innhenting av kapital, og investeringsanalyser. Ordningen gjelder fastprisavtaler på tre, fem, eller syv år, som er blitt inngått i 2022, 2023, og 2024. Når ingen annen beskjed er gitt, er det nå usikkerhet om hvorvidt ordningen skal videreføres for kommende år.

Svar fra onsdag 11. september 2024

Det midlertidige kontraktsunntaket for standard fastprisavtaler har lagt til rette for fastprisavtaler og forutsigbarhet for næringslivet. Dagens unntak gjelder for avtaler med løpetid på henholdsvis tre, fem og sju år som inngås før utgangen av 2024. Regjeringen er generelt opptatt av at næringslivet skal ha forutsigbare rammevilkår.

Spørsmålet gjelder skatte- og avgiftsopplegget for 2025, som legges fram som del av statsbudsjettet i oktober.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024