Helge André Njåstad
svarer
Marianne Sivertsen Næss

Hvorfor støtter ikke regjeringen Naturvernforbundet og næringen sitt ønske om sesongtilpassa MTB?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2725 (2023-2024)

Hvorfor støtter ikke regjeringen Naturvernforbundet og næringen sitt ønske om sesongtilpassa MTB?
Bremnes Seashore har søkt om å teste ut sesongtilpassa lakseproduksjon (sesongtilpassa MTB). Dette støtter også Naturvernforbundet står det hos Intrafish 3. september. Både oppdretteren og Naturvernforbundet trur i følge saka at dette kan hjelpe villaksen. Hva er da grunnen til at regjeringen ikke vil prøve ut dette og være positiv til initiativ fra næringen?

Svar fra mandag 16. september 2024

Trafikklyssystemet er den gjeldende reguleringen for vekst og endring av produksjonskapasitet. Nye ordninger må derfor være forenlige med trafikklyssystemet.
Tillatelsessystemet vårt er allerede komplisert og fragmentert, og det vil bli enda mer komplisert om det blir iverksatt flere særordninger. Enhver ny ordning vil øke kompleksiteten av dagens reguleringer og gi risiko for utilsiktede miljøkonsekvenser. Det er derfor viktig at endringer i tillatelsessystemet vurderes grundig.
Vi jobber nå med en stortingsmelding om havbruk der hele tillatelsessystemet vurderes. Da er det ikke hensiktsmessig å iverksette nye prøveordninger på det nåværende tidspunkt.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024