Kari-Anne Jønnes
svarer
Kari Nessa Nordtun

Støtter statsråden Avkommersialiseringsutvalgets forslag om avvikling av ideelle og/eller kommersielle barnehagetilbydere?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2652 (2023-2024)

Støtter statsråden Avkommersialiseringsutvalgets forslag om avvikling av ideelle og/eller kommersielle barnehagetilbydere, eller er hun enig med partiene på Stortinget om at offentlige og private barnehager fortsatt skal likebehandles?
Før sommeren ble alle partiene på Stortinget enige om at kommunale og private barnehager skal likebehandles. I fremleggelsen av Avkommersialiseringsutvalgets rapport fremhevet statsråd Tung offentlige og ideelle aktører, men nevnte ikke såkalte kommersielle aktører med et ord. Barnehagesektoren skiller seg ut ved at om lag halvparten av de private barnehagene er såkalt kommersielle.

Svar fra torsdag 5. september 2024

Det viktigste for meg er at barnehagetilbudet til ungene våre er av høy kvalitet. Jeg er positiv til initiativet til å finne sammen om gode løsninger for barnehagesektoren. En bred enighet vil gi et godt grunnlag for å finne løsninger som ivaretar både behovene til private barnehager og kommunene, med mål om en mangfoldig sektor og likeverdige barnehagetilbud.
NOU 2024:17 Kommersielle og ideelle aktørers rolle i fellesskapets velferdstjenester sendes nå på høring, for å sikre et bredest mulig grunnlag for videre politikkutvikling. Hovedlinjene i regjeringens politikk når det gjelder samarbeid med private og ideelle ligger fast: Det er det offentlige som har ansvar for å sikre folk gode velferdstjenester, og vi ønsker et godt samarbeid med private og ideelle for at befolkningen skal få gode tjenester, slik vi er vant med i Norge. Samtidig må vi alltid være åpne for at det samarbeidet kan styrkes, og jeg ser fram til å lese høringsuttalelsene.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024