Bård Hoksrud
svarer
Jan Christian Vestre

Hva vil statsråden gjøre for å sørge for at også ambulansefolk omfattes av yrkesskadeforsikring når de er på arbeidsøvelse?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2715 (2023-2024)

Hva vil statsråden gjøre for å sørge for at også ambulansefolk omfattes av yrkesskadeforsikring når de er på arbeidsøvelse?
Representanten har fått opplyst at brannfolk, politifolk og ansatte knyttet til kriminalomsorgen har yrkesskadeforsikring dersom noe skulle skje under en øvelse, men at ambulansefolk ikke er under denne ordningen. Det ønskes derfor svar fra statsråden på hva han vil gjøre for å sikre at også ambulansefolk omfattes av dette, og dermed kan være trygg dersom det skulle skje noe under øvelse.

Svar fra torsdag 12. september 2024

Jeg vil overfor stortingsrepresentant Bård Hoksrud understreke at ambulansearbeidere også har yrkesskadekning når de deltar på trening eller øvelser. Skader som oppstår i forbindelse med trening eller øvelser, vil være skader som oppstår på arbeidsstedet og i arbeidstiden – som er to av kravene for at det skal foreligge en yrkesskade.

Så er departementet kjent med at det i visse tilfeller kan oppstå skader både under utførelse av ordinært arbeid eller i forbindelse med trening og øvelser, som etter praksis bl.a. fra Trygderetten ikke regnes som en yrkesskade. Det vil da ofte være kravet om at skaden skal skyldes en plutselig eller uventet ytre hendelse som noen har blitt utsatt for i arbeid, eller en konkret tidsbegrenset ytre hendelse som medfører en påkjenning eller belastning som er usedvanlig i det aktuelle yrket, som etter praksis ikke vil være oppfylt.

Reglene om yrkesskadeerstatning hører inn under Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID), og jeg er kjent med at det i tråd med Hurdalsplattformen pågår et arbeid i AID for å
se på yrkesskadebegrepet. På det nåværende tidspunkt vil mitt departement derfor ikke iverksette en egen utredning for ulike grupper i helsesektoren.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024