Anna Irene Molberg
svarer
Tonje Brenna

Når kan selvstendige konsulenter ansatt i eget selskap vente at nye regler er på plass?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2744 (2023-2024)

Hva er status for oppfølging av vedtaket, og når kan selvstendige konsulenter ansatt i eget selskap vente at nye regler er på plass?
Før sommeren vedtok Stortinget å be regjeringen vurdere et avgrenset unntak fra arbeidsmiljøloven slik at selvstendige IT-rådgivere og konsulenter med spesialkompetanse fortsatt skal kunne levere arbeid og oppdrag jf. dok 8 154.

Svar fra fredag 13. september 2024

Denne saken har høy prioritet og er nå til utredning i departementet. Som det fremgår av mitt svar til Stortinget på representantforslag 154 S (2023-2024) om samme tema, reiser saken både prinsipielle og praktiske problemstillinger. Det er viktig at disse blir grundig utredet før forslag sendes på høring. Departementet tar sikte på å kunne sende ut et høringsutkast i løpet av høsten.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024