Mímir Kristjánsson
svarer
Tonje Brenna

Når vil regjeringen foreslå endringer i regelverket for medlemskap i folketrygden for personer ansatt i hotell- og restaurantvirksomhet på turistskip registret i norsk internasjonalt skipsregister?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2888 (2023-2024)

Når vil regjeringen foreslå endringer i regelverket for medlemskap i folketrygden for personer ansatt i hotell- og restaurantvirksomhet på turistskip registret i norsk internasjonalt skipsregister?
I august i fjor, sendte regjeringen ut et forslag på høring om å endre lov og forskrifts slik at personer ansatt i hotell- og restaurantvirksomhet på turistskip registret i norsk internasjonalt skipsregister vil få medlemskap i Folketrygden. Jeg har blitt kontaktet av folk som er utålmodig på at regjeringen leverer slik som lovet, og jeg lurer på hvor saken står og når Stortinget eventuelt får tilsendt en lovproposisjon fra regjeringen.

Svar fra onsdag 25. september 2024

Personer som er ansatt i hotell- og restaurantvirksomhet om bord på turistskip registrert i norsk internasjonalt skipsregister, er i dag eksplisitt unntatt fra både pliktig og frivillig medlemskap i folketrygden.

Departementet har hatt på høring et forslag om å oppheve dette unntaket, for å likestille denne persongruppen med øvrige kategorier arbeidstakere på tilsvarende skip.

Det arbeides fortsatt med å vurdere og følge opp innspillene som kom inn i høringsrunden.

Det tas sikte på å legge frem en lovproposisjon for Stortinget i løpet av høstsesjonen 2024.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024