Lars Haltbrekken
svarer
Terje Aasland

Vil statsråden redegjøre for Stortinget om utsettelsen av elektrifiseringen av Trollfeltet og hva som nå gjøres?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2884 (2023-2024)

Bergens Tidende avslørte nylig at Equinor er forsinket i arbeidet med elektrifisering av Trollfeltet. Grunnen er at de la opp til dagpendling med helikopter for de ansatte. Helikopterturene er noe av det mest risikofylte ansatte offshore gjør. Derfor har de helt forståelig sagt nei til en slik løsning.

Ble statsråden gjort kjent med utsettelsen av Equinor og når skjedde evt dette, samt vil statsråden redegjøre for Stortinget om utsettelsen og hva som nå gjøres?

Svar fra torsdag 26. september 2024

Det er rettighetshaverne som er ansvarlig for å planlegge og gjennomføre sin virksomhet på norsk kontinentalsokkel. Det gjelder også gjennomføring av utbyggingsprosjekter, inkludert det pågående prosjektet på Troll som innebærer delvis ombygging av Troll B-plattformen, og fullstendig ombygging av Troll C-plattformen til bruk av kraft fra land.

Utbyggingsplanen for prosjektet representanten viser til ble godkjent av Energidepartementet i desember 2021. Troll B og Troll C driftes nå delvis med kraft fra land. Arbeidet med ombygging til full drift med kraft fra land av Troll C pågår fortsatt.

Myndighetene har god oversikt over status for utbyggingsprosjekter på kontinentalsokkelen, men følger de ikke løpende. I statsbudsjettet blir også Stortinget årlig orientert om utviklingen for pågående utbyggingsprosjekter, og prosjekter som nylig er satt i drift. Utviklingen for prosjektet representanten spør om vil bli forelagt for Stortinget i årets budsjettproposisjon.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024