Profile
Logg på
Logg på med SSOGlemt passord?
Bli abonnent
Hege Bae Nyholt
svarer
Udvalget

Hvilke strakstiltak har ministeren gjort for å sikre de studentene som trenger det psykisk og psykososial hjelp?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2141 (2023-2024)

Hvilke strakstiltak har ministeren gjort for å sikre de studentene som trenger det psykisk og psykososial hjelp?

Mange studenter er rammet av den pågånde krige i Gaza. det er særlig studenter med palestinsk bakgrunn som opplever å leve i frykt og spenning for familie og venner i hjemlandet. Også studenter med annen krigs- og diaspora erfaring opplever retraumatisering under den pågående krigen.

Mange studenter har også engasjert seg i solidaritetsarbeid for Palestina.

Studenter forteller at det er vanskelig å konsentrere seg om studier, mange sliter med å sove, opplever engstelse og redsel. Dette fører til både nedsatt akademisk prestasjon, men enda viktigere så fører det til nedsatt livskvalitet for de det gjelder.

Svar fra torsdag 30. mai 2024

Departementet har ikkje blitt kontakta av universitet eller høgskular om behov for å iverksette ekstraordinære tiltak for studentane som følge av situasjonen i Gaza. Studentar som har psykiske plager eller har det vanskeleg skal få hjelp og støtte. Hjelpa skal i utgangspunktet gis gjennom offentlege helsetenester, og det er kommunane som har primæransvaret for å hjelpe studentane i si kommune.

Studentar kan også få hjelp og støtte til livsmeistring frå studentsamskipnaden som utdanningsinstitusjonen har tilknyting til. Gjennom tilskot frå staten og semesteravgifta skal studentsamskipnadane arbeide for at studentane får ein betre kvardag gjennom å tilby ulike velferdstilbod. Dette inneber mellom anna studentsosiale tiltak og eit lågterskeltilbod om helsetenester som rådgjeving, meistringskurs eller samtalar med rådgivarar eller psykologar for dei som treng nokon å snakke med.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024