Lars Haltbrekken
svarer
Terje Aasland

Vil statsråden gjøre en undersøkelse om miljøkravene i EUs prosjektdirektiv også er brutt på norsk sokkel?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 37 (2024-2025)

I Danmark har det nettopp blitt slått fast at danske myndigheter har brutt sentrale miljølover i 34 år når det er gitt tillatelse til utvinning av olje og gass på den danske sokkelen til private selskaper.
Vil statsråden gjøre en undersøkelse om miljøkravene i EUs prosjektdirektiv også er brutt på norsk sokkel?

Svar fra tirsdag 8. oktober 2024

Det er departementets forståelse at myndighetens rolle og anvendelse av prosjektdirektivets krav vært praktisert på en annen måte i Danmark enn i Norge. Departementet kan derfor ikke se at de funn som er gjort i Danmark gir grunnlag for å sette i gang undersøkelser av den praksis som er fulgt på norsk kontinentalsokkel. Jeg viser for øvrig til mitt svar 30. september 2024 på spørsmål 2897 til skriftlig besvarelse.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024