Ine Eriksen Søreide
svarer
Espen Barth Eide

Når og hvordan vil utenriksministeren drøfte Stortinget om prioriteringer og strategi for Norges periode som gjesteland i G20?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2890 (2023-2024)

På oppfordring fra representanten Erna Solberg sa utenriksministeren i budsjettdebatten i Stortinget i desember i fjor at han gjerne ville komme til Stortinget på egnet måte med prioriteringer og strategi for Norges periode som gjesteland i G20 i 2024. Utenriksministeren ga en beskrivelse av G20 som forum i sin utenrikspolitiske redegjørelse i mars, men har ennå ikke drøftet med Stortinget prioriteringer og strategi for perioden som gjesteland.
Når og hvordan vil han gjøre det?

Svar fra mandag 30. september 2024

Jeg omtalte Norges rolle som G20-gjesteland under det brasilianske presidentskapet i min utenrikspolitiske redegjørelse 5. mars. Redegjørelsen ble som kjent tatt opp til debatt i Stortinget 7. mars.
Brasil har satt tre hovedprioriteringer for sitt presidentskap: kamp mot sult og fattigdom, klima og bærekraftig utvikling, og reform av globalt styresett. Norge støtter disse prioriteringene. Vi benytter i tillegg den plattformen gjestelandsstatusen i G20 gir til å fremme særlige norske interesser.
Arbeidet i G20 omfatter nesten alle departementer. Vi får gode tilbakemeldinger på den brede norske deltakelsen. Våre representanter oppfattes som sterke bidragsytere med konkrete løsningsforslag, og som brobyggere i en polarisert verden.
Om det er ønskelig fra Stortingets side, er jeg gjerne tilgjengelig for på egnet måte å orientere og drøfte Norges strategi, prioriteringer og erfaringer så langt som gjesteland i G20.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024