Trond Helleland
svarer
Jon-Ivar Nygård

Ber om å få oversendt en tidslinje for den planlagte donasjonen av tog til Ukraina.

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 2902 (2023-2024)

Viser til statsrådens svar på skriftlig spørsmål 2750 om donasjonen av tog til Ukraina som ikke var praktisk gjennomførbar.
Ber om å få oversendt en tidslinje for den planlagte donasjonen fra første henvendelse om muligheten for bistand til jernbane i Ukraina, dialog underveis, når man skjønte at det ikke var praktisk mulig, til avslag?

Svar fra tirsdag 1. oktober 2024

Det har vært nedlagt en betydelig innsats fra både norske og ukrainske myndigheter i forbindelse med den planlagte donasjonen, og mange aktører har vært involvert. Tidslinjen under er ikke ment å være uttømmende, men å gi Stortinget innsikt i kompleksiteten og koordineringsbehovet som preger slike saker. Av tidslinjen fremgår det også at det til tider har vært vanskelig å få kontakt med riktige personer i Ukraina, for å få tilstrekkelig fremdrift i saken. I tillegg har det vært enkelte utfordringer, som har måttet løses underveis. Jeg berømmer samtlige aktørers bidrag, og anerkjenner den krevende situasjonen våre ukrainske samarbeidspartnere i denne saken står i.

Vedlegg i pdf-format.

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørAnne Marie KindbergStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024